Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Α : Β 1887

1887 - 2012: εκατόν είκοσι πέντε χρόνια μετά, λείψανο ενός λαμπρού παρελθόντος, το πήλινο ανθέμιο των αδελφών Βλαστού (το «Α :» σημαίνει αδελφοί) αντιστάθηκε στους καιρούς, στους πολέμους, στους σεισμούς και στις μπουλντόζες. Και θα συνεχίσει να αντιστέκεται, μνημείο ενός παρελθόντος όχι πολύ μακρινού, αλλά τόσο διαφορετικού. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ‘ συλλέκτη’ εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σου φέρει ότι επιθυμείς .Όσο περνάει ο καιρός μαθαίνω περισσότερα για εσένα οπότε πιστεύω πως σύντομα θα ανταμώσουν οι δρόμοι μας.
Μέχρι τότε θα ήθελα , εάν γνωρίζεις κάτι παραπάνω για τα συγκεκριμένα αρχικά
και την περιοχή κατασκευής , να μας ενημερώσεις.
Μρ.

Ο Συλλέκτης είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές και αντεύχομαι. Ελπίζω να συναντηθούν οι συλλεκτικοί δρόμοι μας και να προκύψουν θετικά αποτελέσματα.
Από την ενασχόλησή μου με τη συλλογή ακροκεράμων τον τελευταίο χρόνο προέκυψαν ενδιαφέρουσες γνωριμίες και πολύ καλές φιλίες. Αν και συλλέγω διάφορα αντικείμενα για πάνω από είκοσι χρόνια, η συλλογή ακροκεράμων είναι η πρώτη που γίνεται οργανωμένα, ένεκα της σχετικής βιβλιογραφίας που λειτουργεί ως οδηγός και τεκμηρίωση, αλλά και σε επαφή με άλλους συλλέκτες, εις ό,τι αφορά ανταλλαγή πληροφοριών και αντικειμένων.
Στο μέτρο του δυνατού μοιράζομαι τις γνώσεις μου με όσους παρακολουθούν το ιστολόγιο και αναμένω να μάθω πολύ περισσότερα από αυτούς.
Για το εργαστήριο των αδελφών Βλαστού δεν γνωρίζω περισσότερα, αλλά θα ερευνήσω και ό,τι μάθω, θα το παρουσιάσω.
Καλή μας χρονιά, γενικώς και συλλεκτικώς!