Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Οι κυρίες της τιμής

Ακροκέραμα μεγάλου μεγέθους με γυναικείες μορφές. Εντοπίζονται κυρίως στον Πειραιά, αλλά και στην Αθήνα και σε μερικά κοντινά νησιά
 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε τι ζημιά έχεις κάνει σε μερικούς , οι οποίοι μάλιστα μου λέγανε προχθές σε μία δημοπρασία που βρεθήκαμε οτι διαθέτεις απλά κομμάτια . Εγώ βλέπω το εντελώς αντίθετο . Και τα κομμάτια σου αλλά περισσότερο οι γνώσεις σου είναι πολύ ψηλά πράγμα πολύ ευχάριστο.
Μρ.

Ο Συλλέκτης είπε...

Χα χα χα!
Στη δημοπρασία ήρθα για λίγα λεπτά από περιέργεια, επειδή δεν είχα ξαναβρεθεί σε κάτι τέτοιο. Τα βιβλία που με ενδιέφεραν τα πλειοδότησα τηλεφωνικώς το Σάββατο. Το λιονταράκι το είχα εξετάσει τις προηγούμενες ημέρες, αλλά πριν το ρίξω στα λιονταράκια, έχω να φάω πολλά καρβέλια μέχρι να καταστήσω τη συλλογή μου άξια λόγου και προβολής.
Οι Ερμήδες είναι όντως δικοί μου, αλλά οι συγκεκριμένες κυρίες όχι. Τις έχω φωτογραφήσει σε άλλη συλλογή. Μακάρι να ήταν όμως δικές μου.
Έχω και εγώ μερικά πιο δυσεύρετα κομμάτια, που θα δημοσιοποιήσω σιγά σιγά.
Εις ό,τι αφορά τις γνώσεις, αυτές αποκτώνται με μελέτη και παρατήρηση. Μπορεί η συλλογή μου να έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά μελετώ τη νεοκλασσική αρχιτεκτονική για πάνω από είκοσι χρόνα.
Η ιατρική είναι η απαιτητική και τσιγγούνα γυναίκα μου, αλλά η αρχιτεκτονική, όπως και η αρχαιολογία, είναι οι ερωμένες μου.

Ανώνυμος είπε...

Με μπέρδεψες πολύ με αυτές τις κυρίες. Σημειωτέον ότι η μεσαία είναι η πιο αξιόλογη ενώ η αριστερή (καθαρά Πειραιώτικη) η πιο απλή από τις τρεις .
Κρίμα που δεν είναι δικές σου . Αυτός που τις έχει πρέπει να είναι παλιός συλλέκτης.
Εντύπωση μου έκαναν οι γνώσεις σου για την προέλευσή τους . Δέν αρκεί μόνο η παρατήρηση αλλά και κάποιες πληροφορίες από παλιούς συλλέκτες.
Αν κρίνω από τα λεγόμενά σου το φωτογραφικό σου αρχείο θα είναι το κάτι άλλο.
Μρ

Ο Συλλέκτης είπε...

Η αριστερή είναι η πιο απλή για όποιον την έχει!
Όντως ο κάτοχός τους είναι παλιός συλλέκτης και ιδιαίτερα εκλεκτικός.
Το φωτογραφικό μου αρχείο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Για να μην κλαίγομαι, και η συλλογή μου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα (σχεδόν).
Πέρνα λοιπόν από το ιστολόγιό μου τακτικά για να βλέπεις νέες φωτογραφίες, να τα λέμε και να μαθαίνω.

Αλεξανδρος είπε...

Ειναι οντως πανεμορφες! Το καλουπι του "Ηφαιστου - Δια" αλλα με γυναικειο προσωπειο! Το κεντρικο κομματι, με τις τρεις ακτινες, ειναι το πιο ιδιοτυπο αλλα και αυτο που μου αρεσει περισσοτερο. Οι παλαιοτεροι συλλεκτες, ειχαν την τυχη να πεσουν σε τετοια κομματια, ουκ ολιγες φορες... "Συλλεκτη", καποια στιγμη μπορει να ερθουν και σε εμας...! ;)) Με υπομονη, ψαξιμο και μεγαλη χαρα ακομα και για οποιοδηποτε απλουστερο κομματι που μπαινει στη συλλογη μας!... Παντως, δεν ειναι ασχημο να θετουμε "υψηλους στοχους"... Ειναι ιδιον της Ελληνικης Φυλης!

Ο Συλλέκτης είπε...

Όχι πως θα την αρνηθώ αν μου τύχει, αλλά τι βρίσκεις στην καραφλή γυναίκα με τα τρία κέρατα;
Δεν το στηρίζω πουθενά, αλλά θα μας κάτσουν οι κυρίες κάπου, κάπως, κάποτε. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας!

Αλεξανδρος είπε...

Αυτες ειναι σπανιες γυναικες... :))) Ο χρονος, ειναι οντως κατι σχετικο!...