Το όνομα της οικίας γραμμένο με κεφαλαία
γράμματα στην πρόσοψη, κάτω από το γείσο. Η θέση του κτηρίου στο ψηλότερο σημείο της οδού
Καλλιδρομίου και των Εξαρχείων δικαιολογεί το όνομα
|
Η έντονη κλίση του εδάφους δίνει μεγάλη υψομετρική διαφορά στην οικία από το επίπεδο του δρόμου |
Πέτρινη λιθοδομή, εξώστες από οπλισμένο σκυρόδεμα, μάρμαρα, σφυρήλατα και χυτά σίδερα, εκλεκτικιστικά κεραμιοπλαστικά κοσμήματα, έδιναν στην οικία της δεκαετίας του 1920 αέρα πολυτελείας |
Το τσιμέντο μετά από ενενήντα χρόνια έχει αρχίσει να διαλύεται. Οι σοβάδες έχουν πέσει. Τα σιδερένια κάγκελα όμως αντιστέκονται |
Λεπτομέρεια από το εξαιρετικής ποιότητας κάγκελο του εξώστη. Με λίγο γυαλόχαρτο η σκουριά θα φύγει. Ποιος όμως θα κάνει τα λουλούδια να ανθίσουν πάλι... |
Εκπληκτικά όμορφο, κι ας μην έχουν απομείνει πολλά από αυτό πια! Το χαζέυω τα τελευταία 25 χρόνια...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤου αξίζει μια καλύτερη τύχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήMπορείτε να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για την ιστορία του κτηρίου αν ξέρετε; Εχω ψάξει πολλές φορές λόγω της αδυναμίας μου σε αυτο (ως κατοικος Εξαρχείων) ,αλλά λίγα πράγματα έμαθα! Θα ήμουν ευγνώμων για την όποια πληροφορία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς δεν γνωρίζω απολύτως τίποτε. Θα χαιρόμουν όμως εάν μάθαινα από εσάς την οποιαδήποτε πληροφορία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκα αυτό:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Κάτω από τον Λόφο του Στρέφη εξακολουθεί να δεσπόζει η βίλα του Αίολου στην Καλλιδρομίου. «Ανήκε στους αδερφούς Ηλιόπουλους. Την είχαν κληρονομήσει από τον πατέρα τους με τον όρο ότι δεν θα την πουλούσαν, αλλά κι ότι δεν θα αλλοίωνα τη φυσιογνωμία του κτηρίου». Έμειναν μέχρι το 2000. Στη συνέχεια το κτήριο αφέθηκε στην τύχη του. Οι κληρονόμοι ποτέ δεν έδειξαν ενδιαφέρον, ενώ πριν από λίγους μήνες το κτίριο κάηκε."
εδώ: ttp://www.avgi.gr/article/262572/theoritiki-kai-mono-i-prostasia-ton-diatiriteon
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Πόσο θα απογοητεύεται ο πατέρας Ηλιόπουλος με την κατάντια του σπιτιού του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνήκε στους Αδελφούς Ηλιόπουλους (δυο ήταν) για τους οποίους τα παλαιά στόματα της γειτονιάς λένε πως ήταν μπλεγμένοι στον τζόγο...γι αυτό και το σπίτι έμεινε έτσι. Πλέον πωλείται έναντι 750.000 ευρώ από 1.000.000 ευρώ που στοίχιζε μέχρι πριν μερικούς μήνες. Δυστυχώς πρέπει να γίνει άμεσα κάτι με το ακίνητο αυτό γιατί εκτός απο την ανακαίνιση του κτιρίου, πρέπει να γίνει και αναστήλωση του βράχου ο οποίος έχει διαβρωθεί σημαντικά. Είναι ένα στολίδι το οποίο ποθούμε πολλοί κάτοικοι των Εξαρχείων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα είδηση. Για να δούμε, θα βρεθεί κάποιος μεγιστάνας να διαθέσει τα απαιτούμενα για την αγορά και την αποκατάσταση ποσά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρθρο της Καθημερινής για το κτήριο Αίολος:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.kathimerini.gr/769442/article/politismos/polh/o-pyrgos-ths-odoy-kallidromioy
Είχαμε πάει φοιτητές για μια εργασία.. Εγώ περίμενα κάτω και ανέβηκε ο συμφοιτητής μου να δει αν υπάρχει κάποιος μέσα. Τέλη του '90 ήταν και όντως κάποιος του άνοιξε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν ένας αρκετά ηλικιωμένος κύριος που κατοικούσε μέσα. Απ' ότι του είχε πει ειχε περιοριστεί σε έναν χώρο μόνο μιας και το σπίτι είναι τεράστιο. Από αυτά που είδε μου είχε πει το σπίτι ήταν παρατημένο και σκοτεινο. Του εξήγησε τι θέλαμε αλλά δεν μας άφησε να μπούμε πιο μέσα ούτε μας έδωσε κάποια χρήσιμη πληροφορία (για την εργασία μας).
Ξερουμε σε ποιον ανηκει πλεον το κτιριο? Ζουνε τα 2 αδερφια?υπαρχει καποιον κληρονομος? Ή καποιος που να μπορει να ανοιξει ωστε να χουνε προσβαση στο κτιριο για μελετη και αποτυπωση? Αμα εχει καποιος καποια πληροφορια ας γραψει :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞερουμε σε ποιον ανηκει πλεον το κτιριο? Ζουνε τα 2 αδερφια?υπαρχει καποιον κληρονομος? Ή καποιος που να μπορει να ανοιξει ωστε να χουνε προσβαση στο κτιριο για μελετη και αποτυπωση? Αμα εχει καποιος καποια πληροφορια ας γραψει :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞερουμε σε ποιον ανηκει πλεον το κτιριο? Ζουνε τα 2 αδερφια?υπαρχει καποιον κληρονομος? Ή καποιος που να μπορει να ανοιξει ωστε να χουνε προσβαση στο κτιριο για μελετη και αποτυπωση? Αμα εχει καποιος καποια πληροφορια ας γραψει :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας. Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα αλλά δεν είναι εφικτό ούτε κληρονόμος να βρεθεί ούτε κανένας, το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη είναι προσωπικό δεδομένο, ο μόνος τρόπος να γίνει γνωστό είναι αν υποβληθεί μήνυση ή κάποια άλλη νομική ενέργεια από κάποιον άλλον που θα έχει έννομο συμφέρον, οπότε οι αρχές θα αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ είσοδος στο κτίριο είναι παράνομη θεωρητικώς ακόμα και πόρτα να μην υπάρχει χωρίς την παρουσία ιδιοκτήτη ή την γραπτή συναίνεσή του.
Αυτά τα λέω επειδή μένω και εγώ σε κτίριο παρόμοιας αρχιτεκτονικής και δίπλα μας έχουμε άλλα κτίρια που είναι εγκαταλελειμμένα και μπαίνουν διάφοροι βάζουν φωτιές και κανουν τα δικά τους, έχω ψάξει να βρω πως γίνεται να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες και ο δικηγόρος μου είπε οτ δεν υπάρχει τρόπος πέραν από αυτούς που ανέφερα πριν.
πολυ ωραιο κειμενο και φωτογραφιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να λοιπόν που το επιβλητικό καστροσπιτο "ΑΙΟΛΟΣ" πουλιέται όπως γράφει η σχετική αγγελία που δημοσιεύτηκε πριν από 2 ώρες από το γραφείο συμβουλων ακίνητης περιουσίας αντί 650.000€. Τέλος εποχής και αλλαγή χρήσης??? Το μέλλον θα δείξει
ΑπάντησηΔιαγραφή